Κίνα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες

Κίνα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρεςΤουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 αγνοούνται εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, όπως μεταδίδει το Xinhua επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Στην περιφέρεια Τζινγκσίνγκ, η τοπική κυβέρνηση έχει απομακρύνει 38.750 ανθρώπους από τις εστίες τους. Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές ρεύματος, προβλήματα στις επικοινωνίες και σε άλλες υποδομές, όπως και κλείσιμο δρόμων.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κινεζικά μέσα ενημέρωσης, 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας που μετρά πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους από τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους, 7,2 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ 18.000 σπίτια καταστράφηκαν.

Μεγάλες περιοχές της Κίνας έχουν πλημμυρίσει από τις βροχές φέτος το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 200 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με συνέπεια οι άμεσες οικονομικές απώλειες να ανέρχονται σε 20 δισ. γιουάν (3 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ).

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...