Ντάλας:Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές

Ντάλας:Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτέςΚλίμα έντασης εξακολουθεί να επικρατεί στο Ντάλας, αλλά και πολλές ακόμη πόλεις των ΗΠΑ με επεισόδια μεταξύ Αφροαμερικανών διαδηλωτών και αστυνομικών, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μμε.

Περισσότερες από 200 συλλήψεις υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 48ωρο και οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κατάστασης εντείνονται. O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Ντάλας την Τρίτη, όπου θα παραστεί σε τελετή στη μνήμη των πέντε αστυνομικών. 

«Την Τρίτη 12η Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Μάικ Ρόουλινγκς ο πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Ντάλας του Τέξας όπου θα απευθύνει ένα μήνυμα σε μια διαθρησκευτική επιμνημόσυνη τελετή στο Morton H. Meyerson Symphony Center» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ωστόσο οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους το Σάββατο το βράδυ επιθυμούν να τιμηθούν κατά προτεραιότητα οι Αφροαμερικανοί που έπεσαν νεκροί λίγες ημέρες νωρίτερα από τα πυρά αστυνομικών, έπειτα από τη δολοφονία δύο ανθρώπων από στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα αντίστοιχα.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...