Ομπάμα: Δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια και άμυνα της Ευρώπης

Ομπάμα: Δέσμευση των ΗΠΑ στην  ασφάλεια και άμυνα της ΕυρώπηςΟ Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην οποία παρίσταται προτού αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ τον επόμενο Ιανουάριο, επανέλαβε τη μακροπρόθεσμη, στρατιωτική δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια στην Ευρώπη και την υπεράσπιση όλων των συμμάχων.

Ο Μπαρακ Ομπάμα σε δηλώσεις του από τη Βαρσοβία –στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ- σημείωσε ότι η Δυτική Συμμαχία συμφώνησε στην πιο σημαντική επιβολή της συλλογικής της άμυνας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου με το να συμφωνήσει την ανάπτυξη δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής και Πολωνία, σε απάντηση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία. «Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει είναι η ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια και άμυνα της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι τελευταίες ετοιμασίες για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας
Η επιχείρηση που αναμενόταν να αρχίσει στις 10, θα ξεκινήσει με καθυστέρηση, γι' αυτό και οι πολίτες μπορούν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μέχρι και τις 10.30.