Σε δημοπρασία αττικός αμφορέας... προϊόν αρχαιοκαπηλίας

Σε δημοπρασία αττικός αμφορέας... προϊόν αρχαιοκαπηλίας



Προϊόν αρχαιοκαπηλίας προέκυψε πως αποτελεί ένας αττικός μελανόμορφος αμφορέας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της δημοπρασίας που έχει προγραμματίσει ο οίκος Christie's του Λονδίνου, για την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Ο συγκεκριμένος αμφορέας ταυτοποιήθηκε από αρχαιολόγο - ερευνητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με φωτογραφίες που είχαν κατασχεθεί από τη Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας το 2007, στη Φθιώτιδα, ενώ αμέσως ενημερώθηκαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο μελανόμορφος αμφορέας κατασκευάστηκε πιθανότατα το 540 - 530 π.Χ. από αττικό εργαστήριο. Στη μια πλευρά του αγγείου εικονίζεται ένας γενειοφόρος πολεμιστής να φορά κοντό χιτώνα και περικνημίδες και ένας ακόλουθος να στέκεται μπροστά του, ενώ στην άλλη όψη του εικονίζεται ένας έφιππος με κοντό χιτώνα, ο οποίος κρατά δόρυ στο αριστερό χέρι του.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 15.000 έως 25.000 στερλίνες. Ως προέλευση του αγγείου αναφέρεται η αγορά τέχνης του Λος Άντζελες, πριν από το 1996 και ιδιωτική συλλογή στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς χρονολογία.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...