Μ. Βαλς: «Ηλεκτροσόκ» το Brexit

Μ. Βαλς: «Ηλεκτροσόκ» το BrexitΗλεκτροσόκ χαρακτήρισε το Brexit ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά: να ακούσουμε τους λαούς για να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ τόνισε η Ευρώπη για να προχωρήσει προς τα εμπρός θα πρέπει να κάνει αλλαγές, να μπορεί να αποφασίζει κυρίαρχα, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το βρετανικό δημοψήφισμα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα δοκιμάσει την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι πολιτικές ασφάλειας και άμυνας στην ΕΕ.

Η Ευρώπη πρέπει να διατυπώσει σχέδια και να μη χάνεται στις διατυπώσεις, σημείωσε στο τηλεοπτικό του μήνυμα, τονίζοντας: «Ελπίζω ότι η ΕΕ θα βρει το πεπρωμένο της γοργά». Επισήμανε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μετάβαση της Βρετανίας εκτός της Ένωσης.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι αυτά θα ζητήσει τη Δευτέρα στο Βερολίνο, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ματέο Ρέντσι.

Εκλεισε το τηλεοπτικό του διάγγελμα, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη είναι μεγάλη ιδέα και όχι μόνο μεγάλη αγορά.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...