Τουρκία: Το ΙΚ «βλέπουν» οι αρχές πίσω από το μακελειό της Πρωτοχρονιάς

Τουρκία: Το ΙΚ «βλέπουν» οι αρχές πίσω από το μακελειό της ΠρωτοχρονιάςΣυνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό των τουρκικών αρχών για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο νυχτερινό κέντρο «Ρέινα», και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άτομα.

Παράλληλα, οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή, με τουλάχιστον 17.000 αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Η ταυτότητα όπως και τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters και το BBC, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Από την πλευρά του, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται παράνομο στη γειτονική χώρα, έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από την επίθεση, ξεκαθαρίζοντας πως «ποτέ δεν στοχεύει αθώους πολίτες».

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι υπήκοοι ξένων χωρών (Ισραήλ, Γαλλία, Τυνησία, Λίβανος, Ινδία, Βέλγιο, Ιορδανία, Ρωσία και Σαουδική Αραβία), ενώ 12 Τούρκοι είναι μεταξύ των νεκρών.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...