Θεσ/νίκη:Με τα «Ψηλά Βουνά» συνεχίζονται και σήμερα οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου

Θεσ/νίκη:Με τα «Ψηλά Βουνά» συνεχίζονται και σήμερα οι Γιορτές Ανοιχτού ΘεάτρουΗ δεύτερη και τελευταία παράσταση του έργου «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, θα παρουσιαστεί σήμερα, στις 9.15 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα «ψηλά βουνά» ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική γλώσσα και περιγράφει τις περιπέτειες μιας παρέας μαθητών του δημοτικού, που με την προτροπή του δασκάλου τους περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, τα παιδιά παίρνουν πολύτιμα μαθήματα γύρω από τη φύση, την επιβίωση, τη συμμετοχή σε μια ομάδα, αλλά κυρίως την προσφορά.

Η παράσταση εμπλουτίζεται με ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης κινουμένων σχεδίων από τις εικόνες του πρωτότυπου βιβλίου που σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Χορογραφία: Δημήτρης Μαργαρίτης
Ψηφιακά video: Νίκος Τσιμούρης
Κινούμενα σχέδια: Βαγγέλης Σιγάλας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αναστασία Σιωπίδου, Νίκος Μαραθάς
Βοηθός σκηνογράφου: Αναστασία Αγαθού
Εκπαιδευτική σύμβουλος: Ειρήνη Ιακώβου

Παίζουν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Στεφανάκης, Θανάσης Δόβρης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιώργος Σύρμας, Παντελής Φλατσούσης, Γιώργος Φλωράτος.

Η τιμή γενικής εισόδου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.