Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Χαλκιδική Έβρο και νησιά του Β Αιγαίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Χαλκιδική Έβρο και νησιά του Β ΑιγαίουΣύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική τη Λήμνο τον Έβρο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο απογορεύεται η μετακίνηση οχημάτων και πεζών στις ορεινές περιοχές του Ν. Μαρμαρά,  τη Νικήτη, τον Παρθενώνα  τη Συκιά και στην Κασσάνδρα και τη Χανιώτη. Η απαγόρευση μετακίνησης ισχύει από αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 27 του μηνός, τις ώρες από τις 13.00 έως τις 18.00 και από τις 20.00 έως τις 6.00.

Στους πολίτες συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, ενώ απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.