Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Τετάρτη- Οι ανακοινώσεις των δήμων (upd:15.49

Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Τετάρτη- Οι ανακοινώσεις των δήμων (upd:15.49Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία με τη θέρμανση και την υδροδότηση. Όπως διαπιστώθηκε τις τελευταίες μέρες, τα καλοριφέρ έχουν παγώσει, τόσο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όσο και λόγω της μη λειτουργίας των εγκαταστάσεων θέρμανσης κατά την περίοδο των γιορτών. Επιπρόσθετα η έναρξη της χιονόπτωσης σε πολλές περιοχές υποχρεώνει τους δήμους να λάβουν από σήμερα την απόφαση για την παράταση των... διακοπών για τους μαθητές.

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι ανακοινώνουν τις αποφάσεις για κλειστά σχολεία και την Τετάρτη, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη της τελευταίας στιγμής θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συστήνεται στους γονείς να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2313 – 317.714 και 2313 – 317.723.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ).

Ακόμη, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) θα λειτουργήσει η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.

Αμπελόκηποι -Μενεμένη

«Και αύριο Τετάρτη 11/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω συνέχισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και παγετός). Όπως και τη Δευτέρα 09/01 αλλά και σήμερα Τρίτη 10/01, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Κορδελιό- Εύοσμος
Κλειστά παραμένουν και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής: «Με δεδομένο ότι το δριμύ κύμα ψύχους συνεχίζεται και οι συνθήκες παγετού έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα συστήματα υδροδότησης των σχολείων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αποφάσισε όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου να παραμείνουν κλειστές για τρίτη συνεχή ημέρα.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και επειδή τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών παραμένουν, και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Εν αναμονή της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες».

Ωραιόκαστρο

«Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αύριο, Τετάρτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Παύλος Μελάς

Την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης και για την Τετάρτη αποφάσισε ο Δήμος Παύλου Μελά της χιονόπτωσης και του παγετού, καθώς και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων.

Επίσης στην ανακοίνωση του δήμου Παύλου Μελά αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά που ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού, είναι οι παρακάτω:

-Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ (Ευκαρπία)
-Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16 (Πολίχνη)
-Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Μετέωρα (Πολίχνη)

Οι υπόλοιποι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους από τις 07.00 π.μ.

Νεάπολη- Συκιές
Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παραμείνουν κλειστά και για την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου.

Αντίθετα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Θέρμη

Mε απόφαση του Δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, με νέα ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο Θέρμης.

Εξάλλου, με απόφαση της Προέδρου του ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης”, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 , εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία και η χιονόπτωση.
Για την εξυπηρέτηση όσων γονιών έχουν ανάγκη, θα παραμείνει ανοικτός ο Δημοτικός παιδικός βρεφονηπιακός Σταθμός Θέρμης.

Πυλαία- Χορτιάτης

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη, όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη. «Tα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού στα σχολεία παραμένουν, οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού και παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης είναι πολύ χαμηλές, ενώ από σήμερα το πρωί η χιονόπτωση που πέφτει σε όλο το δήμο δημιούργησε επιπλέον προβλήματα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο. Έτσι μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε όλα τα σχολεία του δήμου ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ KAI ΑΥΡΙΟ, ΤETAΡTH 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017». επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία (κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Καλαμαριά
Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην πόλη της Καλαμαριάς, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού.

Αριστοτέλης

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες ανακοίνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη. «Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη. Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές, πως η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση νέας παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Κιλκίς

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 13:30. Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο.

Ωστόσο, με απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Αικατερίνης Γιαννακούλα – Ζιούτα θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Βέροια

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Τετάρτη 11/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» αποφάσισε και Δήμος Βέροιας.

'Εδεσσα

Στην ανακοίνωσή ο δήμος Έδεσσας αναφέρει ότι «την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών. Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες».

Φλώρινα

Και ο δήμος Φλώρινας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη «τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και τωνχαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά».

Δράμα
Με απόφαση του δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, και των Προέδρων της ΔΕΚΠΟΤΑ, του Ωδείου και του Νομικού Προσώπου, την Τρίτη 10/1/2017 και την Τετάρτη 11/1/2017 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δράμας, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Δράμας «Το χαμόγελό μας», το Ωδείο Δράμας και όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, εξαιτίας του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών Θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δοξάτο

Με απόφαση του δημάρχου Δοξάτου Δράμας, Δημητρίου Δαλακάκη θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη «τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή».

 


Λάρισα

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη τα σχολεία στη Λάρισα, καθώς -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου- τόσο η πόλη όσο και ολόκληρη η Θεσσαλία, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός νέου και ισχυρού κύματος χιονοπτώσεων, που χαρακτηρίζεται ως το σφοδρότερο απ΄ όλα.  «Βάσει αυτών των προβλέψεων, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, 11 και 12 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Κλειστοί θα είναι επίσης για δυο ημέρες και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων που αναμένεται να επανεξετάσει την κατάσταση την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσει αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι την Παρασκευή. 

Διδυμότειχο
«Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Διδυμοτείχου παραμένουν ανοιχτοί», αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Διιδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ορεστιάδα

Τη διακοπή των μαθημάτων για την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών αποφάσισε από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Αιτία, όπως αναφέρεται, οι έκτακτες συνθήκες κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Δήμο Ορεστιάδας.

Ηγουμενίτσα

«Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηγουμενίτσας και σε συνέχεια επικοινωνίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφασή του, αναστέλλει για την Τετάρτη τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...