Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Τρίτη- Οι πρώτες ανακοινώσεις (upd: Τρίτη 07.52)

Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Τρίτη- Οι πρώτες ανακοινώσεις (upd: Τρίτη 07.52)Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία με τη θέρμανση και την υδροδότηση. Τα καλοριφέρ έχουν παγώσει, τόσο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όσο και λόγω της μη λειτουργίας των εγκαταστάσεων θέρμανσης κατά το προηγούμενο εορταστικό δεκαπενθήμερο. 

Ήδη, αρκετοί δήμοι έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις για αναστολή έναρξης των μαθημάτων, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) και το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός».

Ωραιόκαστρο

Οσον αφορά στο νομό Θεσσαλονίκης, πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τον δήμο Ωραιοκάστρου. «Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του δήμου Ωραιοκάστρου. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αμπελόκηποι-Μενεμένη

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στο δήμο Αμπελοκήπων -Μενεμένης. «Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πυλαία- Χορτιάτης

Κλειστά θα είναι την Τρίτη, και τα σχολεία στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Στην ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει τα εξής: «Μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες 2ημέρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών όλα τα σχολεία του δήμου να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη, 10 Ιανουραίου 2017. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών».

Καλαμαριά

Κλειστά και τα σχολεία στην Καλαμαριά, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμαριάς αναφέρει τα εξής: «Μετά από έλεγχο, που διενήργησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Καλαμαριάς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι, ενώ όλα τα σχολικά συγκροτήματα θερμαίνονται κανονικά, ωστόσο λόγω του παγετού εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης. Με δεδομένο ότι και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση, τα σχολεία της Καλαμαριάς θα παραμείνουν κλειστά. Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να βρίσκονται στις θέσεις τους και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή δημιουργούνται. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά».

Παύλος Μελάς

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία στο Δήμο Παύλου Μελά λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο παγετός, στους καυστήρες των σχολείων και τις εγκαταστάσεις ύδρευσης. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης έχοντας υπόψη την κατάσταση των σχολικών μονάδων του δήμου, αλλά και το γεγονός ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας εντός των επόμενων ωρών.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κλειστοί θα είναι την Τρίτη, τρεις Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά. Συγκεκριμένα, «οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά που δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού, είναι οι παρακάτω:
-Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ
-Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης: Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ (περιοχή Π 16),
-Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ (Μετέωρα)

Οι υπόλοιποι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Υπεύθυνους από τις 07.00 πμ».

Επίσης, κλειστά θα είναι την Τρίτη τα ΚΔΑΠ (Πολίχνης, Σταυρούπολης) και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης, της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά. «Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι Δομές (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης), λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τις καιρικές συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νεάπολη -Συκιές

Λόγω της συνέχισης των συνθηκών του παγετού, εξαιτίας των οποίων παρέμειναν παγωμένα τα δίκτυα ύδρευσης στα σχολικά κτίρια, και για την προστασία της υγιεινής των παιδιών, μετά από διευρυμένη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αποφασίστηκε τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών να παραμείνουν κλειστά και για αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Θέρμη: Τελικά... όλα κλειστά

Με πρωινή απόφαση του Δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν τελικά όλα τα σχολεία στο Δήμο σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η νέα κακοκαιρία και χιονόπτωση κατά τη χθεσινή ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, με νέα ανακοίνωση θα γίνει γνωστό το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στο συγκεκριμένο Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο δήμος Θέρμης είχε ανακοινώσει πως κάποια σχολεία θα παρέμεναν ανοιχτά, ωστόσο το πρωί της Τρίτης η απόφαση άλλαξε, καθώς άλλαξε και το... σκηνικό. του καιρού.

Εξάλλου, λόγω χιονόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία σε Περιστερά και Άγιο Αντώνιο.

Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά
«Καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και πιθανόν να παρουσιαστούν νέα προβλήματα, νωρίς αύριο το πρωί και ώρα 7 θα βγει και πάλι ανακοίνωση από πλευράς Δήμου, αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση των καιρικών συνθηκών, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των δημοτών μας», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θέρμης.

Δήμος Αριστοτέλη

Ανακοίνωσε εξέδωσε και ο δήμος Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική που αναφέρει τα εξής: «Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδεςτου Δήμου, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές, πως η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση νέας παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων».

Βέροια

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 10/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας», αποφάσισε σήμερα ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης.

Έδεσσα

Κλειστά και τα σχολεία στην Έδεσσα. «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης της Έδεσσας θα λειτουργήσουν κανονικά.
Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Έδεσσας.

Κιλκίς

«Κλειστά, αύριο, όλα τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς με απόφαση Δημάρχου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνονται επίσης τα εξής: «Με νεότερη απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν αύριο 10 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να παραμείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 13:30. Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο. Ανοιχτοί θα είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων».

Φλώρινα

Το κλείσιμο των σχολείων και για την Τρίτη είχε ανακοινώσει από την Κυριακή ο δήμος Φλώρινας «Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Δράμα

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Δράμας,  Χριστόδουλου Μαμσάκου, «την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών Θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή».

Δοξάτο 

«Με απόφαση του Δημάρχου, Δημητρίου Δαλακάκη θα παραμείνουν κλειστά και για αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δοξάτου Δράμας.

Σε ανακοινώσεις προχώρησαν από νωρίς το πρωί και δήμοι του ακριτικού Έβρου. Ειδικότερα:

Ορεστιάδα
Σήμερα, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων «για την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Διδυμότειχο
«Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων», αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη.

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...