Β. Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (upd:18.50)

Β. Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (upd:18.50)Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα εξαιτίας των χιονοπτώσεων, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ήδη, κάποιο δήμοι πήραν τις σχετικές αποφάσεις και άλλοι αναμένεται να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις εντός της ημέρας ή ακόμη και αύριο το πρωί. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί των δήμων.

Ήδη αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ακπάιδευσης στους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης, Κορδελιού -Ευόσμου και Θερμαϊκού.  

Πριν από λίγο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι τελικά θα παραμείνουν κλειστά «τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης «η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με τη σχολική κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δυνατόν συντομότερα οι δυσλειτουργίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Νωρίτερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης -όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του- καλούσε «τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια να ελέγξουν την ορθή λειτουργία της θέρμανσης στα σχολικά κτίρια και να ενημερώσουν τον Δήμο και τα αρμόδια όργανα (Σχολικές Επιτροπές) για τυχόν προβλήματα και βλάβες. Στόχος της ενημέρωσης, που πραγματοποιείται εκτάκτως, λόγω του πρωτοφανούς ψύχους που επικρατεί, είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν στα σχολεία, το δυνατόν συντομότερο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί βλάβες σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουν ο,τιδήποτε προκύψει. Θα υπάρξει ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στην Καλαμαριά, αλλά και στο Ωραιόκαστρο που πριν από λίγο ανακοίνωσε τη νέα του απόφαση για κλείσιμο των σχολείων. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς αναφέρει τα εξής: «Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Βασιλικής Νικολέττου και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Σωκράτη Πετκάκη και Αγγελικής Τσαπακίδου, και αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αύριο Δευτέρα 9/01 για λόγους ασφάλειας και υγιεινής (έλλειψη νερού και παγωμένα καζανάκια στα WC) των μαθητών.
Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία τους και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς, να επιλύσουν τα κατά τόπους προβλήματα. Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου 2313 314 000 και 2313 314 170, ή 172 και 174. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ: Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά».

Η δεύτερη ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου -με την οποία αλλάζει την αρχική του απόφαση- έχει ως εξής: «Έπειτα από σχετική επικοινωνία της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου με τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές του δήμου αποφασίστηκε η μη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, καθώς το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και οι κακές καιρικές συνθήκες, που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων της ΕΥΑΘ. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν επιτρέπουν την άμεση επίλυσή του. Παρόλο που η διοίκηση του δήμου είχε εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, καθώς έχουν καθαρισθεί όσοι αύλειοι χώροι είχαν ανάγκη αποχιονισμού και οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν ενημερωθεί αναφορικά με το θέμα της θέρμανσης και ενεργοποίησαν τη θέρμανση σε όλους τους χώρους των σχολείων εξασφαλίζοντας ικανοποιητική θερμοκρασία για αύριο το πρωί, τα προβλήματα υδροδότησης αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων μέχρι νεωτέρας».

Απόφαση γιια κείσιμο των σχολείων πήραν και αλλοι δήμοι της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας και συγκεκριμένα Πυλαίας - Χορτιάτη, Νεάπολης - Συκεών, Χαλκηδόνος, Κατερίνης, Αριστοτέλη (Χαλκιδική), Πολύγυρου, Εορδαίας (Κοζάνη), Κοζάνης κα η περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, τα όποια προβλήματα υπάρξουν σε σχολεία, θα εξεταστούν κατά περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας. 


Η Έδεσσα

Στο νομό, Πέλλας, ανακοινώθηκε ότι «τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Έδεσσας θα λειτουργήσουν κανονικά. Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες».

Η Φλώρινα

Αλλά και ο δήμος Φλώρινας ανακοίνωσε ότι «τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά».

Η Δράμα
Επίσης, ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι «ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ολικού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σχολικές μονάδες ήταν επί μακρόν κλειστές για την εορταστική περίοδο».

Το Διδυμότειχο

«Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημάρχου Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη.


Θεσσαλία

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού, σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων.

Στον δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για τη Δευτέρα και την Τρίτη), καθώς και στον Δήμο Τεμπών.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...