Μεγάλες φωτιές στον Ασπρόπυργο και στο Μενίδι (upd: 08.45)

Μεγάλες φωτιές στον Ασπρόπυργο και στο Μενίδι (upd: 08.45)Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αττικής, καθώς εκδηλώθηκαν  δυο μεγάλες πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι με τους προσβέστες -στην  δεύτερη περίπτωση- να δίνουν μάχη ώστε να μην περάσουν οι φλόγες στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

Η φωτιά στο Μενίδι ξέσπασε μετά τις 3 τα ξημερώματα σε ξερά χόρτα αλλά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή περνώντας ανάμεσα από σπίτια και απειλώτας ένα εργοστάσιο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε ένα εργοστάσιο με κάρβουνα. 

Στο σημείο επιχεριύν 29 οχήματα με 38 πυροσβέστες και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δυο τμήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην περιοχής πνέπουν άνεμοι έως 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση στο Μενίδι έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης πατραμένουν σε επιφυλακή υπό το φόβο των αναζζωπυρώσεων. Αντίθετα στον Ασπρόπυργο, η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση, σε δύσβατη περιοχή και σε σημεία στα οποία δεν οποία να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις. Ηδη, έφτασαν στο σημείο και πραγματοποιούν ρίψις τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Η φωτιά στον Ασπρόπυργο εκδηλώθηκε στις 10.15 το βράδυ της Πέμπτης.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι τελευταίες ετοιμασίες για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας
Η επιχείρηση που αναμενόταν να αρχίσει στις 10, θα ξεκινήσει με καθυστέρηση, γι' αυτό και οι πολίτες μπορούν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μέχρι και τις 10.30.