Σπάρτη: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 2.103 δενδρύλλια κάνναβης! (ΦΩΤΟ)

Σπάρτη: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 2.103 δενδρύλλια κάνναβης! (ΦΩΤΟ)Ακόμη μία μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε στη χώρα και συγκεκριμένα στη Λακωνία. Μάλιστα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο καιρό, καθώς κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από 2.103 δενδρύλλια κάνναβης. Η επιχείρηση και εξερεύνηση στη συγκεκριμένη δασική περιοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους.

Κατά την εξερεύνηση εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν 2.103 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου 2 μέτρων το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.