Πακέτο με βόμβα εστάλη σε ανώτατο δικαστικό του Εφετείου Πειραιά

Πακέτο με βόμβα εστάλη σε ανώτατο δικαστικό του Εφετείου ΠειραιάΒόμβα σε... πακέτο εστάλη σήμερα σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό ο οποίος υπηρετεί στο Εφετείο Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δικαστικός παρέλαβε το πακέτο από το ταχυδρομείο λίγο πριν το μεσημέρι και όταν πήγε στο σπίτι του, στον Υμηττό, κι άρχισε να το ανοίγει είδε καλώδια να προεξέχουν. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία και στο σπίτι έσπευσαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες o δικαστικός πρόλαβε την τελευταία στιγμή να αντληφθεί ότι το δέμα δεν ήταν ένα απλό βιβλίο, αλλά περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και... ξυραφάκια. Μια από τις υποθέσεις τις οποίες χιερίστηκε ο συγκεκριμένος δικαστικός αφορούσε το πλοίο Noor 1, το οποίο είχε βρεθεί να μεταφέρει δυο τόνους ηρωίνης.

Παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε βιβλίο είχε σταλεί τον Απρίλιο του 2014 στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας με παραλήπτη τον διοικητή του τμήματος. Ωστόσο και σε εκείνη την περίπτωση ο αστυνομικός είχε αντιληφθεί έγκαιρα την παγίδα. Να σημειωθεί επίσης ότι και πριν λίγο καιρό εστάλη πακέτο -βόμβα και σε άλλο ανώτατο δικαστικό λειτουργό.

Η υπόθεση του Noor 1

Να σημειωθεί ότι μόλις χτες, Τετάρτη, στη δίκη που διεξάγεται στα στρατιωτικά δικαστήρια του Ρουφ, η εισαγγελέας tου Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά πρότεινε αυστηρότατες ποινές για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης Noor 1 μη αναγνωρίζοντας κανένα ελαφρυντικό..

Συγκεκριμένα, για τον 42χρονο εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης και είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, στον ναυλομεσίτη ή «κάπτεν Τζορτζ», που είχε κριθεί και αυτός ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης ναρκωτικών, προτάθηκε, επίσης, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Για τρεις εκ των τεσσάρων Τούρκων που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας των ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου 500.000 ευρώ κατά άτομο. Για τον τέταρτο Τούρκο η πρόταση της εισαγγελέως ήταν 12 χρόνια με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη μεταφορά.

Για έναν Ιρανό, που φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμιση και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, προτάθηκε η ποινή των 20 χρόνων με πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Για δύο φερόμενους συνεργάτες του 42χρονου εφοπλιστή, προτάθηκε η ποινή των 12 χρόνων με απλή συνέργεια και η ποινή των 20 ετών για μεταφορά κατ' εξακολούθηση.
Για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, που φέρονται να συνδέονται με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της φυλάκισης 12 ετών.

Επίσης, για τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας που είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά και κατηγορείτο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των δέκα χρόνων.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές θα ανακοινωθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου. Η εισαγγελέας είχε απορρίψει όλα τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση του «Noor 1», 18 από τα 32 άτομα κρίθηκαν αθώα.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...