Αττική: Βουλγάρα υπνώτιζε ηλικιωμένους και τους λήστευε

Αττική: Βουλγάρα υπνώτιζε ηλικιωμένους και τους λήστευεΜία 47χρονη Βουλγάρα, που εργαζόταν στα σπίτια ηλικιωμένων ως οικιακή βοηθός και αφού τους υπνώτιζε τους λήστευε, συνελήφθη τελικά από τις αστυνομικές αρχές στην Αττική. Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η διάπραξη έξι ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττοικής, ενώ παράλληλα προέκυψε πως σε βάρος της συγκεκριμένης γυναίκας εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης επίσης για ληστεία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛΑΣ η 47χρονη από το 2011 επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά τους και εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός, με σκοπό να την προσλάβουν ως εσώκλειστη βοηθό. Μάλιστα, για να εντοπίζει θύματά αναζητούσε σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας αγγελίες ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όταν μετέβαινε στα σπίτια τους για να αναλάβει τα καθήκοντά της, έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία και έριχνε υπνωτικές ουσίες στα υγρά που έπιναν, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους. Έτσι, αφαιρούσε ανενόχλητη χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από το σπίτι. Από την έρευνα προέκυψε πως η 47χρονη φρόντιζε κάθε φορά να χρησιμοποιεί διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις με ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η χορήγηση υπνωτικών ουσιών έθετε τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο, αφού επρόκειτο για ανθρώπους με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και μετά νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...