Πανελλαδικές: Μια «παγίδα» στην Ιστορία, βατά τα θέματα Φυσικής -Ολα τα θέματα

Πανελλαδικές: Μια «παγίδα» στην Ιστορία, βατά τα θέματα Φυσικής -Ολα τα θέματαΣυνεχίστηκε σήμερα η μάχη για τις Πανελλήνιες 2016 για περισσότερους από 100.000 υποψηφίους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, στα εξής μαθήματα: Ιστορία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσική Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ιστορία Θεωρητικής Κατ.εύθυνσης (παλαιό σύστημα) και Φυσική Θετικής/Τεχνολογικής Ι & ΙΙ Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα).

Τα θέματα της Ιστορίας (ανθρωπιστικών σπουδών) κρίνονται ότι δεν ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας. Ωστόσο, η παγίδα βρισκόταν στο θέμα Δ1 (Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις και αντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα που σας δίνονται, να αναφερθείτε στις νομοθετικές ρυθμίσεις του 1870-1871 και του 1917 για την επίλυση του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα, και ειδικότερα: α. στους στόχους και το περιεχόμενο των ρυθμίσεων β. στην υλοποίησή τους), καθώς το ερώτημα είναι συνδυαστικό.

Στη Φυσική (θετικών σπουδών) τα θέματα θεωρούνται απολύτως βατά και χωρίς καμία έκπληξη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...