Πανελλαδικές: Αριστοτέλης και Πλάτωνας στα Αρχαία Ελληνικά- Ολα τα θέματα

Πανελλαδικές: Αριστοτέλης και Πλάτωνας στα Αρχαία Ελληνικά- Ολα τα θέματαΔεύτερη ημέρα εξετάσεων, σήμερα, για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων οι οποίοι παίρνουν μέρος στις πανελλήνιες 2016.

Οι υποψήφιοι των γενικών Λυκείων (ημερήσιων και εσπερινών) και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) εξετάστηκαν στα μαθήματα των αρχαίων ελληνικών και μαθηματικών τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα.

Ειδικότερα, σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

Οσον αφορά στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη και το αδίδακτο από τον Πλάτωνα. Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα θέματα των Μαθηματικών προσανατολισμού και κατεύθυνσης για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) με το νέο και το παλαιό σύστημα, καθώς και τα θέματα των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄).

Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.