Άρειος Πάγος: «Όχι» σε έκδοση Πακιστανού ο οποίος κινδυνεύει με θανατική ποινή

Άρειος Πάγος: «Όχι» σε έκδοση Πακιστανού ο οποίος κινδυνεύει με θανατική ποινήΤη μη έκδοση Πακιστανού υπηκόου στις πακιστανικές εισαγγελικές αρχές για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή την έφεσή του κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου που είχε ταχθεί υπέρ της έκδοσής του.

Ο Πακιστανός φέρεται ότι το 2014 -μαζί με άλλους 10 που συμμετείχαν ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί-, διέπραξε ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια συμπλοκής για περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, το συγκεκριμένο αδίκημα κατά τον πακιστανικό κώδικα προβλέπει θανατική ποινή, η οποία στη χώρα μας έχει καταργηθεί από το 1993. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι «ο σεβασμός και η προστασία της ζωής αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και η έκδοση του εκζητουμένου αντιβαίνει σε κανόνες της διεθνούς και εσωτερικής έννομης τάξης, αφού στην Ελλάδα καταργήθηκε η θανατική ποινή με τον νόμο 2172/1993 και η συγκεκριμένη πράξη που αποδίδεται στον Πακιστανό δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις των εγκλημάτων στρατιωτικού χαρακτήρα σε καιρό ειρήνης».

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...